Vad säger räven?!

Repeat x1000 sista veckan, haha!
 
 

Grabbarna!

Bill och Bull, helan och halvan, grabbarna grus.. Jag åkte hem lite spontant i måndags och självklart så hängde kameran med. Jag borde börja fota hästar lite oftare :)
 
 

sol, blåst och havet

Idag var jag iväg på ett blåsigt fotojobb med ett par som kontaktade mig via facebook!
Här kommer ett smakprov på alla bilder som jag tog:
 

 
 
 
 

Uppe sent..

..och pluggar! Klyftig som jag var så hade jag helt glömt bort att jag hade köpt en bok som innehåller allt jag behöver veta om etiken, så jag satt och svor i flera timmar över att jag inte hittade något på internet. Bra där, Tove!
 
I helgen var Sebbe hos mig, han kom på torsdagen och på lördagen så bestämde vi oss för att åka till Österäng. Jag red och pysslade med hästarna, så himla mysigt! På kvällen så gjorde vi hemmagjord sushi.
Det blev bland den godaste sushin jag har ätit. Helt seriöst.


Maki-rullar med crabsticks, avocado, gurka och philadelphia <3
 

Nu är det höst...

..och vet ni vad?
 
1. Jag är riktigt sugen på att färga mitt hår rött igen, jag blir alltid det på hösten! Det hör liksom till; höst = rött = färga håret. Men jag ska hålla mig, mitt hår måste få återhämta sig efter alla år av färgningar. Jag har ändå en ganska fin, naturlig hårfärg så varför inte ta vara på den? :)
 
2. Hösten är den absolut vackraste foto-perioden och jag har verkligen längtat efter att få fota dimman och den gyllengula solen som lyser på alla färgstarka blad. Men.. Jag har ingen kamera :(
 
 
 
 

Helgen och lite annat

Nu var det ett tag sedan ni hörde något ifrån mig, jag har haft en del annat för mig och inte riktigt hittat motivation till att uppdatera bloggen.
 
I helgen var jag hemma igen! Myste med sebbe, tog en spontan trip till västerås, red båda mina hästar och hade det jättebra. Det enda som inte var bra med helgen var att den tog slut och jag var tvungen att lämna allt igen, och att min kamera gick sönder. Yes, jag lyckades lägga kameran i samma påse som en matlåda som läckte ut en massa sås över hela kameran. Inte så kul, nej. Vad fan skulle jag ha den där för?
Något som kanske kan ses som positivt med det här är att det är ett bra tillfälle för mig att köpa en fullformatskamera som jag har suktat efter ett tag.
 
Jag har iallafall lånat hem en bok från biblioteket "professionell porträttretuschering" av scott kelby - jag älskar scott kelby! Så nu ska jag passa på att träna retuschering medan jag inte har någon kamera.
 
Visstja, jag har köpt springskor också. Så jag ska börja springa nu, känner att min kondition har blivit värdelös sedan jag slutade rida och flyttade hit (fast jag har inte slutat rida, jag har bara ett litet uppehåll just nu).
 
 
 
Efter/före (2.5 år gammal bild)
 
 
Annan redigering
 
 
 
 
 
 
 

"Nu ska jag inte flytta på lääänge.."

.. tänkte jag när jag hade bott in mig och insett att jag trivdes i mitt rum här på gripen, men jag hade verkligen fel.
Två veckor senare konstaterades en vattenskada i mitt badrum och de måste riva upp hela golvet både i badrummet och i det stora rummet. Jag kan inte bo kvar under renoveringen och har därför blivit tvungen att flytta.. igen.
Som tur är så fick jag ett likadant rum fast tre våningar upp, så flytten blev inte så lång.
Det positiva med det här är att jag kommer komma tillbaka till ett helt nyrenoverat rum, dessutom så kommer jag få kyl och frys i rummet när allt är klart! Lite plåster på såren..
 
Annars då? Igår var jag med Terese och Elin på kalasmottagningen på cloetta center i linköping, en mässa med information om allt möjligt intressant och studentrelaterat. Sprang runt som en tok och tog gratisprylar, godis och deltog i tävlingar som jag inte kommer vinna. Kvällen avslutades med Hoffmaestro och skjuss hem, skönt!
Idag har jag gått runt med bomull i huvudet och känt mig allmänt korkad när jag inte har hängt med på vad folk har sagt. På det så skulle jag ju dessutom flytta resten av mina prylar upp till det nya rummet och svara på frågor som det inte gick att hitta information om.

Rutiner

Jag måste verkligen börja med rutiner i vardagen, känner att jag blir trött och ofokuserad annars.
Först och främst så måste jag verkligen ta tag i min kost nu. Nej, jag tänker inte börja banta och köra någon omdiskuterad 5:2-diet (även om jag inte tror att den är så dum), jag ska dra ner på kolhydrater, sluta äta gluten och eventuellt börja köpa laktosfria mjölkprodukter. Mycket sallad och laga allt från grunden, inget halvfabrikat (eller iallafall mindre).
Jag blir så himla trött av att äta dålig mat, jag märker på en gång om jag har ätit någon form av snabba kolhydrater! Varför ska jag utsätta mig för det? Det finns ju faktiskt god mat som dessutom är bra.
 
Sedan så ska jag börja skilja på skoltid och fritid. Både för att jag verkligen ska komma in i pluggandet, men även för att jag ska kunna njuta fullt ut av min fritid utan att känna mig stressad.
 
Jag ska dessutom börja gå och lägga mig i tid på kvällarna. Har man inga rutiner så blir det lätt så att man fastnar vid något när man kommer hem (dator, sängen, mobilen eller något spel) och sedan så är man uppe sent för att hinna med det man ska.
 
Sist men inte minst så ska jag börja ta tag i mitt fotande igen. Jag har redan varit ute på några rundor här i stan och varför ska jag låta bli att lägga tid på något som jag tycker är så himla roligt? Jag blir lat och fastnar inne istället..
 
Jag hade finbesök x2 i helgen!
Först kom mamma över i fredags och i lördags kom sebbe och stannade till imorse. Mys!
 
 

Hej!
Jag heter Tove och är 22 år, har precis börjat plugga till sjuksköterska på Linköpings universitet i Norrköping och trivs hittills hur bra som helst.
Ett stort intresse som jag har är fotograring.

Här kommer ni kunna läsa om min vardag och ta del av mina fotografier.