Kvällspromenad

Medan halva klassen är på Playsation så är jag hemma och tar det lugnt. Jag bestämde mig för att jag vill komma in i pluggandet så fort som möjligt och därför så lade jag extra mycket tid på en liten artikel som vi skulle läsa igenom. 12 sidor på engelska, det är bra för att vara jag!
Efter det så tog jag en liten kvällspromenad till affären för att köpa frukost och middag för två dagar. Lyckades köpa med mig tonfisk som man måste öppna med burköppnare, bra där! Så.. Det blev tonfiskröra utan tonfisk, går det också..
 
 
Köpte min första kurslitteratur idag också! 2 böcker för 100:-, billigt och bra :)
 

Längtar hem

Ikväll så längtar jag hem. Jag längtar efter Sebbe, min katt, hästarna och mamma. Jag är så van vid att ha allting runt omkring mig. Nu har en vecka gått och jag har börjat smälta alla intryck här så då börjar jag få hemlängtan istället.
Jag längtar till och med efter min trygga lägenhet som jag har lämnat för minst ett halvår och så längtar också efter mina vänner som jag känner att jag har träffat alldeles för lite i sommar.
Jag längtar tillbaka till den dagen då vi var i folkparken på djurgården. Den kvällen var helt perfekt! Bra musik, trevlig stämning och jag bara njöt av att ha några av de bästa runt mig.
Nu blir jag sådär fånigt känslosam, men ibland får man vara det ;)
 
 
 

Upprop & brandbilar

Idag så var det ju som sagt upprop i linköping. Vi samlades kl7 utanför kåkenhus för att ta bussen kl8 och vara på uppropet kl10, snacka om att vara ute i god tid! Väl inne på uppropet så möttes vi av en blåsorkester som showade och spexade och därefter så blev det väldigt mycket information om hur saker och ting går till, mycket kommer nog upprepas senare i veckan.
 
Där vi väntade på bussen i norrköping så brann det i en lägenhet. Det såg inte ut att vara en så farligt brand men det var ändå lite obehagligt, stackars människor som bodde där!
 
 

Schleten..

Idag har jag varit lagom sliten, knappt orkat med någonting! Det enda jag har gjort är typ.. Legat i sängen, ätit pizza med lite vänner och nu på kvällen så fick jag lite extra krafter och plockade ihop i mitt rum!
 
 
 
 
 
Jag passade på att ta lite bilder på rummet också, inte de bästa då mitt vidvinkelobjektiv inte är speciellt ljuskänsligt ;)
 
 
 
Igår var det förfest på DK igen, efter det så drog vi ut på trappan. Skoj, skoj!
Imorgon är det upprop i linköping, sedan så börjar allvaret! Vi ska samlas kl 7(!) imorgon bitti för att gemensamt ta bussen in till linköping.

Fulsittning

Igår var ssk-nollan och at-nollan på fulsittning! Temat var beachparty, men eftersom att jag kom nästan direkt från tåget (hemma och gjorde lunch och fixade lite annat mellan också) så hann jag inte direkt förbereda mig. Jag sprang lite snabbt in på new yorker och hittade ett par fula solbrillor och någon pastellfärgad blomma att ha på armen, sedan var jag inte så beatchig av mig, haha.
Vi förfestade på DK, ett studentboende här i norrköping. Jag hade köpt med mig en flaska vin som inte gick åt, det kändes lagom roligt att behöva lämna den då vi inte fick ta med alkohol på själva sittningen. Bättre planering nästa gång!
Sittningen var iallafall grymt rolig! Spex och bordsvisor, alkohol, god mat och massa prat. Jag var riktigt hyper fram tills all energi tog slut.
Det har varit väldigt mycket för mig den här veckan med flytt, nollning och begravning så jag var helt slutkörd igår, det blev därför ingen efterfest för mig, jag gick ensam hem och sparade energin till ikväll istället.
 
Ikväll är det fest på DK igen och sedan utgång på studentkrogen Trappan. På söndag är det vilodag och på måndag börjar allvaret.

 
En sak är säker, jag kommer nog aldrig behöva köpa någon mer penna i mitt liv ;)
 
 
 
 

Dag 2

Igår var det en händelserik dag som började ganska lugnt med att jag vaknade, gick upp och insåg.. Jag har ingen frukost! Jag har verkligen inte planerat det här med mat.. Hela mitt skåp i rummet är fullt med mat, men enbart torra fröer, påsar med div. mjölliknande lchf-produkter, pulversåser, kryddor och sweet chilisås. Det kan man ju inte göra frukost på! Som tur var så hittade jag lite brieost och ett ägg som jag kokade, mycket mättande (not).
 
Efter det så stack jag ut på stan och träffade en blivande klasskamrat. Gick runt och köpte lite nödvändigheter och utforskade galleriorna. Norrköping måste vara världens bästa stad, det finns inga affärer som jag saknar här. Dessutom så är det väldigt mysigt med strömmen som går genom stan och spårvagnarna som man hela tiden måste akta sig för ;)
 
På kvällen så skulle nollan återigen samlas framför kåkenhus för att sedan tillsammans gå till studentpuben vattentornet. Jisses vilket ställe! Ett stort vattentorn ombyggt till studentlägenheter med en pub i botten och en terass högst upp (som jag inte besökte men som tydligen skulle vara i särklass). Puben har inriktat sig på olika sorters öl och alla som jobbar där jobbar gratis. Ingen hyra har de heller, så allt är väldigt billigt.
Jag kan ju tyvärr inte dricka öl efter att jag som 18 år blev alldeles för bakis på det, varje försök slutar likadant. Jag testade faktiskt att beställa in en lättdrucken öl nu, men efter två klunkar mådde jag illa.
Såå, det fick bli irrländsk cider för mig, väldans god :D
 
Vi lekte laglekar också, mitt lag vann två gånger ;) Jag gjorde dessutom bort mig lite då jag, i ett tappert försök att efterlikna någon som fick en ångestattack, slängde mig (halvt ramlade) ner på golvet (vi körde charader). Eheh..
 
Lyckad kväll iallafall! :)

Ny början!

Tänkte sätta igång och blogga lite här igen då jag har kommit in på sjuksköterskeprogrammet Linköpings universitet i Norrköping (Liu i nkpn.).
Igår for jag och mamma ner med bil och hästtransport (jag ville absolut ha med min säng) packad med div. kartonger och klädpåsar. Jag har alltid haft en tendens att ta med mig på tok för mycket saker när jag flyttar och trots att jag sorterade väldigt noga den här gången så blev det inget undantag.
 
Akvariumet fick självklart hänga med!
Nu sitter jag på mitt rum här på gripen och ska börja packa upp mina saker, har precis insett att jag har för lite garderober och vette tusan vart jag ska göra av alla mina kläder! Garderoberna är inte de största här..
 
Igår var första dagen på nolle-p, vi möttes upp kl.17 utanför Kåkenhus, Campus Norrköping. Jag var lagom nervös, men såg inte ut att vara ensam om det ;) Kvällen vigdes åt lekar och hatteri - vi skulle göra väldigt snygga hattar som vi nu ska ha på oss varje gång vi ska till eller från någon aktivitet/campus under nolle-p. Min blev väldigt snygg om jag får säga det själv :D
 
Bilden lånad av organisationen fadderi
 
 
När jag kom hem var jag helt slut, som tur var så hade jag en vegetarisk pizza som jag bara behövde ställa in i ugnen, efter att ha ätit den så däckade jag i min mysiga säng med ett hav av kuddar runt mig.
 
 

Hej!
Jag heter Tove och är 22 år, har precis börjat plugga till sjuksköterska på Linköpings universitet i Norrköping och trivs hittills hur bra som helst.
Ett stort intresse som jag har är fotograring.

Här kommer ni kunna läsa om min vardag och ta del av mina fotografier.